FÉSZ

Szombathely, Markusovszky Kórház, Vérellátó

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

A kivitelezés időtartama: 2015. január 22 - 2015. augusztus 27.

A projekt keretein belül a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház - Vérellátó telephelyen található épület 5 szintjéne kerül átalakításra.
Az épület a szombathelyi Markusovszky Kórház központi telephelyétől északra, a Horváth Boldizsár körút és a Dr. Pető Ernő utca kereszteződésében helyezkedik el. Az épület lapostetős, Al+F+5 Em. szintszámú, középfolyosós, egy alápincézett „lepényépületből” és az arra elhelyezett emeletes tömegből áll. A homlokzat kék és sárga színezésű, a földszinten klinkertégla burkolatokkal, az emeletes részen külső árnyékolókkal ellátott. Az építményszinteket vertikálisan lépcsőház és a mellette elhelyezett lift köti össze. A meglévő épületrészek jelenleg 2,90 m-es belmagassággal rendelkeznek és ezen téri keretek között működnek. Ez a szerkezeti kötöttségek miatt a felújítást követően nem fog változni. A közelmúltban megépített V. emelet a 2,50-2,60 m tervezett belmagassággal rendelkezik. Az 1967-ben létesített épület alagsorában és földszintjén az Országos Vérellátó Szolgálat területi részlege működik az épület többi része használaton kívül, befejezetlen állapotban található. A felújítás után az épület szakrendelőként fog működni.
     
Projekt neve:  "Járó- és fekvőbeteg ellátás integrációja a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház szombathelyi és körmendi telephelyén”
Bekerülési költsége: 149.678.000 Ft
Projektidőtartam: 2015. január 22.- 2015. augusztus 27.