FÉSZ

GINOP-4.1.4-19. Megújuló energia használatával megvalósuló épületenergetikai fejlesztések támogatása

Kedvezményezett neve: Fertődi Építő és Szolgáltató Zártkörűen Működő Részvénytársaság
Projekt címe: Épületenergetikai fejlesztések a FÉSZ Zrt-nél
Projekt azonosítószáma: GINOP-4.1.4-19-2019-00125
Projekt teljes elszámolható költsége: 33 979 566,- Ft
Szerződött támogatás összege: 18 688 760,- Ft
Támogatás mértéke: 54,99%
Projekt tényleges befejezés dátuma: 2021.05.19.


Projekt tartalmának bemutatása:


A projekt keretében megvalósult a soproni telephelyünk energetikai korszerűsítése. A projekt megvalósítási helyén egy irodaépület és egy gyártó-és raktárcsarnok található. A megvalósult műszaki tartalom:
  • külső falak utólagos hőszigetelése
  • padlásfödém utólagos hőszigetelése
  • tetőteret határoló szerkezetek utólagos hőszigetelése és új gipszkarton burkolat készítése
  • fűtési rendszer korszerűsítése
  • napelemes rendszer kiépítése
Homlokzati hőszigetelés: a külső falakra új 16 cm vastag EPS anyagú AT-H80 típusú hőszigetelés került. A hőszigetelésre homlokzati vékonyvakolati rendszer került, simított aprószemcsés 2,00 mm vastagságban. A lábazatra zárt cellás EPS hőszigetelés került 16 cm vastagságban, lábazati nagyszemcsés vakolattal.

Padlásfödém hőszigetelés A beépített tetőtér körüli padlásfödémre 20 cm vastag üveggyapot hőszigetelés került, a hőszigetelés alá 1 rtg. párazáró fóliát kellett fektetni.

Tetőtér hőszigetelése: A meglévő tetőteret határoló régi gipszkarton burkolatot visszabontottuk és a szarufák közötti elöregedett, összeroskadt hőszigetelést kiszedjük. A szarufák és az új tartóváz közt és 20 cm ásványi szálas hőszigetelés kerül, a tartóvázra 1 rtg. párazáró fólia átlapolva és erre kerül az 1 rtg. tűzgátló gipszkarton lap burkolat 1,25 cm vastagságban.

Fűtési rendszer A meglévő állandó hőmérsékletű gázkazánok helyett 2 db új kondenzációs üzemű gázkazán került beépítésre. Az új kazánok az épület fűtését látják el, a használati meleg víz előállítása villanybojlerrel történik.

Napelemes rendszer A napelemes rendszer a telken található, különálló raktár épület tetejére lesz telepítve. A tető déli tájolású, dőlésszöge 15 fok. A rendszer mérete 40,80 kW, 120 db 3400Wp teljesítményű napelem. A várható éves villamos energia termelés 44500 kWh/év.