FÉSZ

Lenkey utcai rendelőintézet, Sopron

Átadták a felújított Lenkey utcai egészségházat

Szebb és modernebb környezet várja a soproniakat a felújított Lenkey utcai egészségházban. A kormányzati támogatásból felújított épületet péntek délelőtt adta át dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere.

Dr. Farkas Ciprián polgármester kiemelte: a Lenkey utcai egészségház szebb körülmények között, jobb szolgáltatást nyújtva várja mostantól a soproni családokat és a soproni embereket. Az épület teljes egészében épületgépészeti megújításon esett át. Ugyanúgy, mint eddig, továbbra is háziorvosok, fogorvosok, védőnők és gyermekorvosok várják a soproniakat és a soproni családokat, ha az élet úgy hozza.

Az eseményen részt vett Barcza Attila, a térség országgyűlési képviselője, dr. Simon István alpolgármester és dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester.

Barcza Attila hangsúlyozta: Magyarország Kormánya és a város vezetése a fejlesztések fókuszába mindig az egészségügyi fejlesztéseket helyezi. Sopronban is több fejlesztés történt, ami a prevencióval, az egészségmegőrzéssel és a gyógyítással kapcsolatos, ezek közül pedig nagyon fontos mérföldkő a Lenkey utcai egészségház felújítása.

A Lenkey utcai rendelőintézet felújítását 2023 februárjában kezdték el, a kivitelezés kilenc hónap alatt valósult meg, melynek során megújult az épület belső és külső homlokzata, valamint új nyílászáró-szerkezeteket építettek be. Felújították a tetőket, a vízszigetelést, illetve korszerű kondenzációs gázkazánokat, valamint új radiátorokat szereltek be. Az épület áramfogyasztását szinte teljes egészében a tető teljes felületén elhelyezett napelemes rendszer szolgálja. Felújították az épület villamoshálózatát, új energiatakarékos LED-lámpatesteket helyeztek el, és új lift segíti a könnyebb közlekedést az épületen belül.

A rendelők teljes klimatizálása és kifestése is megvalósult, továbbá az épület földszintjén mozgáskorlátozottak részére is elérhető vizesblokk épült. A régi, elhasználódott székek helyett új várótermi ülőhelyeken várakozhatnak az odalátogatók. Az épületben egységes, modern információs táblákat is kihelyeztek. Mindezek mellett újjáépítették a közösségi tereket is: új álmennyezet, falburkolatok és pvc padlóburkolatok készültek. Megtörtént az ajtók felújító mázolása és új, rozsdamentes, üvegbetétes acélkorlátot helyeztek el a lépcsőházban.
 

Az épület előtti és melletti burkolatok és a csapadékcsatorna felújítása is megvalósult. Az önkormányzat a Lenkey utca aszfaltburkolatát is felújította saját forrásból, az utca Deák tér felőli egyirányúsításával pedig további parkolási lehetőségeket is teremtett.

A felújítási munkák sikeres megvalósításában nagy szerepe volt a rendelőintézetben dolgozó háziorvosoknak, védőnőknek, a személyzetnek és a koordinációban résztvevő SOSZI munkatársainak, illetve a szolgáltatásokat igénybe vevő ügyfelek, páciensek türelmének és együttműködésének. Ezért Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata minden résztvevőjének köszöni a munkáját, és remélik, hogy a megújított épületet és környezetét mindenki megelégedéssel fogadja és használja majd.

forrás: Átadták a felújított Lenkey utcai egészségházat - SopronMédia (sopronmedia.hu)
képek forrása: Átadták a felújított Lenkey utcai egészségházat - SopronMédia (sopronmedia.hu) (Griechisch Tamás képei)