FÉSZ

Lővér Uszoda Nívódíj átadás

A soproni Lőver Uszoda sport- és szabadidős építmény kategóriában elnyerte a 2023. évi Építőipari Nívódíját.
 
A Lőver Uszoda az 1970-es években létesített Csik Ferenc Uszoda és Strand területén épült. Az új „úszócentrum” a versenysportot és a szabadidősportot egyaránt szolgálja. Az Építőipari Nívódíj bírálatának fő szempontjai között szerepelt az adott építmény általános építészeti-műszaki értékelése, a kivitelezés műszaki-technikai színvonala, szakszerűsége, a beruházás gazdaságossága, üzemeltethetősége, valamint a létesítményt létrehozók – különösen a beruházók, a tervezők és a kivitelezők – közötti együttműködés. 

Az ünnepi eseményt a kivitelező cégek képviselői Peterka Attila, a West Hungária BAU Kft., stratégiai igazgatója, valamint Khaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatóság elnöke nyitotta. A két cég közös konzorciumban valósította meg a sportlétesítmény kivitelezését.
 

Büszkeséggel állunk itt, Khaut Andrással, hiszen kevesebb, mint két év alatt sikerült tervezésben és kivitelezésben is országos és nemzetközi színvonalú uszodát építeni, amellyel nem csak a soproniak lehetnek elégedettek, hanem az építőipari szakmán belül mi magunk is. Ez az elismerés egy visszacsatolása annak, hogy érdemes a jövőben is tovább dolgozni.

- hangsúlyozta Peterka Attila.


 

Minden ház emberek alkotta dolog. Emberek csoportokba szerveződve láncot alkotva valósítják meg az elképzelést és ha ez a lánc jó és erős láncszemekből áll, akkor jó lesz a produktum. Boldog vagyok, hogy a szakmai zsűri, ezt a rangos elismerést, mint egy építészeti Oscar díjat az épületnek ítélte, de azt gondolom, hogy a szakmai díjon túl az egyik legfontosabb dolog, hogy a használók, a sportolók, a városba látogatók, vagy az egészségükért tenni akaró polgárok is elégedettek legyenek vele.

- tette hozzá Khaut András.


 

Az ország egyik legmodernebb uszodája a West Hungária BAU Kft. és a FÉSZ Zrt. kivitelezésében valósult meg a KÖZTI Zrt. tervezésében. A nívódíj kapcsán a kivetelezői munkák vezetői a beruházás megvalósulásában részt vevők együttműködését emelték ki, hiszen olyan kormány és önkormányzat állt mögöttük, akik elkötelezettek a sport és városuk fejlesztéséért. A soproni Lőver Uszoda 2021 júniusában készült el a magyar kormány támogatásával, a Modern Városok Program részeként.Képek és szövegek forrásai:
https://www.sopronmedia.hu/cikkek/a-soproni-fejlesztesek-erteket-teremtenek-epit-nivodijat-nyert-el-a-lover-uszoda
https://www.kisalfold.hu/helyi-kozelet/2024/04/lover-uszoda-nivo-dij-sopron