FÉSZ

Lakópark épül a volt focipályán Sopronban

2015.május 19.

Lassan két évtizede, hogy az érdeklődés középpontjában áll a Lövérek aljában lévő volt Postás-, majd Matáv-pálya. ♦A kilencvenes években épült hatalmas betonlelátó ellen a környék lakói tiltakoztak, csúnya is volt, magas is, árnyékot vetett az utca családi házaira. Mire a jogi procedúráknak vége lett és a lelátó is elkészült, bezárt a pálya, a futball a Káposztás utcába „költözött".

A betontorzó viszont évekig maradt még, csúfítva a városrészt, ráadásul súlyos balesetek is történtek itt. Az azóta eltelt időnek még két fontos dátuma van: 2003-ban megvásárolta a területet a FÉSZ Zrt., 2009-ben pedig lebontották a lelátót. Azóta csak a fű nőtt a pálya helyén.
 
A látványterv szerint a lakópark épületei nem lesznek magasabbak a szomszédos ingatlanoknál. Sopronban óriási kereslet van a kisebb – és megfizethető – lakásokra.
A látványterv szerint a lakópark épületei nem lesznek magasabbak a szomszédos ingatlanoknál. Sopronban óriási kereslet van a kisebb – és megfizethető – lakásokra.


Az építőipari cég viszont mindvégig rendelkezett a területre érvényes építési engedéllyel. A Kisalföld is többször beszámolt róla, hogy lakóparkot terveznek a pálya helyére, de mire az első kapavágások megtörténtek, leült a lakáspiac. A FÉSZ kivárt, s most kiderülhet, hogy igaza volt...

– Amilyen gyorsan összedőlt az ingatlanpiac 2008 körül, úgy pörgött most fel. Az elmúlt egy évben 20–25 százalékos áremelkedés tapasztalható Budapesten, Győrben és Sopronban. Új beruházási dokumentációt készítettünk és a részvénytársaság igazgatósága úgy döntött, most érdemes folytatni a lakópark építését – tudtuk meg Khaut Andrástól, a FÉSZ igazgatósági tagjától.

A másfél hektáros terület három helyrajzi számon szerepel az ingatlan-nyilvántartásban, kettőn kezdik meg a beruházást, ami ha visszaigazolja a várakozásokat, a harmadik – legnagyobb – területen folytatják az építkezést. Az első ütemben – amelynek kivitelezése már ebben a hónapban látványossá válik – 60, a másodikban 62 lakásos társasház épül a tervek szerint mintegy másfél év alatt. A harmadik ütem 90 lakással számol. 

– A tervezett épületek összesen négyszintesek, nem lesznek magasabbak a szomszédos ingatlanoknál. Garázsszint, két emelet és beépített féltető. Túlnyomó többségben 55–57 négyzetméteres, kétszobás lakásokat építünk erkélyekkel, zárt belső udvarral. A kivitelezést és az értékesítést is a soproni központú FÉSZ Zrt. végzi majd – mondta el Khaut András. 

Forrás: http://www.kisalfold.hu/soproni_hirek/lakopark_epul_a_volt_focipalyan_sopronban/2430283/