FÉSZ

Kisalföld - Alsólőver lakópark

2015.07.10.
Egy év alatt két háztömböt is felhúznak a MATÁV pálya helyén. A Lövérek lábánál elterülő egykori Matáv-pálya területén lakóparkot hoznak létre. ♦Mint azt a Kisalföld 2015. május 19-én megírta, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. több mint tíz évig várt arra, hogy a kedvező gazdasági környezet kialakulását követően beépítse a másfél hektáros ingatlant.
 

A József Attila úti területen elkezdődtek a két leendő háztömb tereprendezési munkái. Hatvan, illetve hatvankét lakás épül, s ha a piac igényli, akkor egy harmadik, kilencvenlakásos épület felhúzására is kész a FÉSZ Zrt. A pálya középső szakaszán fogtunk a kivitelezésbe. Az ottani alapozási munkákat be is fejeztük, s a földszinti falazásokhoz is hozzáfogtak a szakemberek. – közölte érdeklődésünkre Szikszai Zoltán, a FÉSZ Zrt. vezérigazgatója. – Ezt követi majd a Lövérek felé eső rész alapozása, szerkezetépítése, a teherhordó falak megépítése. Az építkezés hatékonyságát toronydaru segíti.
Előttünk álló feladat még a beszállítói tenderek meghirdetése: ki mennyiért és milyen nyílászárót, tető- és lakatosszerkezetet, gépészeti és elektromos szerelvényeket kínál a két épülethez. Terveink szerint ez év őszére már teljes hadrendben állhatnak a kivitelezők. Számításaink alapján a két lakóépület 2016 nyarára elkészül. 

Forrás:http://m.kisalfold.hu/soproni_hirek/egy_ev_alatt_ket_haztombot_is_felhuznak_a_matav_palya_helyen_/2437374/?mredirect=1