FÉSZ

Bokrétaünnep az Inkubátorháznál

Elérte legmagasabb pontját az új inkubátorház épülete. Megtartották a bokrétaünnepet a városvezetés jelenlétében. A helyi gazdaságfejlesztés érdekében épül a létesítmény a magyar kormány támogatásával.

Az új inkubátorház az M85-ös gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópontja közelében valósul meg. A tervezett fejlesztések által - a magyar kormány 2,6 milliárd forintos támogatásával - egy olyan ipari park jön létre, amely képes vonzani a nagyvállalatokat. Az inkubátorház a kkv-kat is támogatja. A bokrétaünnep alkalmával tartott tájékoztatón Barcza Attila országgyűlési képviselő elmondta: a beruházás is mutatja, hogy Sopron számára kiemelten fontos az iparfejlesztés. - Azzal, hogy a várost elérte az M85-ös gyorsforgalmi út, az itt kialakítandó ipari parkunk gazdasági szempontból a legjobb logisztikai helyszínen helyezkedik el. A mai napon a bokrétaünnepét tartjuk az inkubátorháznak. Itt irodák és műhelyek fognak helyet kapni. Ezzel célunk a tőkeerős nagyvállalatokat megszólítani, valamint a soproni kkv-k lehetőségeit segíteni azzal, hogy itt tudjanak dolgozni, ezzel erősítsék térségünk iparát, így az adóbevételeket a város az itt élő emberek érdekében fejlesztésekre tudja fordítani - tette hozzá.

Sopronban 2015-ben elsőként indult el a Modern Városok Program - emlékeztetett a megvalósult és folyamatban lévő fejlesztések kapcsán dr. Farkas Ciprián polgármester. - Hiszem azt, hogy ez a program az évek alatt a vidéki városok számára igazi kitörési lehetőséget hozott. Mindenhol olyat, amire az adott településnek szüksége volt. Ez Sopronban is így történt, büszkék is vagyunk rá, hiszen – a teljesség igénye nélkül - megvalósult a belváros teljes körű rekonstrukciója, megújult a Lenck-villa és a Szent Mihály-templom. Épült egy új uszoda, valamint az M85-ös gyorsforgalmi út. Az inkubátorház és az ipari park létrehozása is egy ilyen célkitűzés, hiszen nagyon fontos a gazdaságfejlesztésre is koncentrálni. Sopron geopolitikailag egy olyan helyen fekszik, amely hatalmas előnyökkel jár, ha a logisztikában gondolkozik a város. Mi ebbe az irányba mozdultunk el, úgy hisszük, hogy az itt kialakuló ipari park alternatívát tud majd kínálni azon soproniak számára, akik ma még Ausztriában dolgoznak és az osztrák gazdaságot építik a szorgalmukkal, tehetségükkel - részletezte dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere


forrás: https://www.sopronmedia.hu/cikkek/bokretaunnep-az-uj-inkubatorhaznal
fotók: Griechisch Tamás