FÉSZ

Sopron, Lenkey utcai rendelőintézet fejlesztése

A korábbi elképzelésekkel ellentétben nem költözik el az alapellátó a Lenkey utcából, a régi sztk épületét felújítja a soproni önkormányzat. A fejlesztéssel kapcsolatban dr. Farkas Ciprián, Sopron polgármestere osztott meg látványtervet.

Mint arról a cyberpress.hu is beszámolt korábban, a városvezetés pályázati forrás bevonásával a Selmeci utcai foghíjtelekre költöztette volna a városi rendelőintézetet. A több éve húzódó megvalósítást azonban az emelkedő kivitelezői árak hátráltatták, legutóbb a beruházásra fordítható 626,8 millió forintos költségkeretre 2,138 milliárd forintos vállalkozói ajánlatott kapott a város.
Ekkor el is dőlhetett, hogy a Lenkey utcában marad a rendelőintézet, mely felújításának előkészítése jelenleg is folyamatban van.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának nyilvános közbeszerzési felhívásából kiderül a fenti hatszázhuszonhét millió becsült értékű beszerzés tárgya a műemléki jelentőségű területen és műemléki környezetben elhelyezkedő nem műemléki védelem alatt álló nettó 2100 m² alapterületű ingatlanon levő orvosi rendelő rendeltetésű épület közterület felé eső, valamint udvari homlokzatának felújítása 1338 m² mennyiségben, a nyílászárók cseréje 588 m² mennyiségben.

A kivitelezés főbb mennyiségei:

  • Homlokzati kőzetgyapot szigetelés: 1112 m²
  • Trapézlemez tetőfedést 324 m²
  • Homlokzati alumínium nyílászáró beépítése: 588 m²
  • Belső festési munkák: 6203 m²
  • Csapadékvíz elleni PVC szigetelés: 566 m²
  • Új felvonó (lift) beépítése: 1 db
  • Gázkazán beépítése 160 kW összteljesítményben

Opcíós tétel a felhívásban a klímarendszer kiépítése. A kivitelezésre 2023. január 11-én kötöttek szerződést, a nyolc beérkezett ajánlat közül a nyertes a Fertődi Építő és Szolgáltató (FÉSZ) Zrt lett.

forrás: Nem költözik el és megújul a Lenkey utcai rendelőintézet – Cyberpress