FÉSZ

Újra nyithatóvá vált a Komjádi uszoda

2017. július
A tetőszerkezet kulcsfontosságú fejlesztése mellett a FÉSZ Zrt. a vízellátást, a burkolatokat és a medence szigetelését is modernizálta.♦
Átadták a vizes világbajnokság alkalmából felújított Császári-Komjádi Sportuszodát csütörtökön Budapesten. A 3,8 milliárd forintos állami beruházást az Épkar Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. közösen végezte el.

A hét hónapos munkálatok alatt az uszoda homlokzati üvegszerkezetét kicserélték, így az épületből közvetlenül rá lehet látni a Dunára. A Komjádi jellegzetes, évek óta hibás tetőszerkezetét megjavították, aminek köszönhetően újra nyithatóvá vált. Ez azért volt jelentős lépés, mert eddig nyaranta a meghibásodás miatt a sportolók által használt légtér rendkívül párás és meleg volt, az ablakok általi szellőztetés nem volt elégséges.
A csapat- és csoportos öltözőket saját vizesblokkal szerelték fel, a közönség számára modern kabinokat és beléptető rendszert alakítottak ki. Felújították a burkolatokat és a medence szigetelését, illetve korszerűsítették az olyan közvetlenül nem látható rendszereket is, mint a vízellátás, a szellőztetés és a légtechnika.

Az ünnepségen Tarlós István főpolgármester elmondta: a pénteken kezdődő vizes világbajnokság remek apropó a budapesti uszodák modernizálására, ami már egy régóta fennálló igény volt. Hozzátette: a több mint negyven évvel ezelőtt átadott létesítményt most először újították fel teljes körűen. A vb alatt edzésekre használják a létesítményt, ezt követően pedig tanuszodaként funkcionál, illetve a triatlonosok, öttusázók, úszók és vízilabdacsapatok otthona lesz - fejtette ki.
Fürjes Balázs kiemelt budapesti beruházásokért felelős kormánybiztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a világbajnokságra minden létesítmény határidőre elkészült. A politikus szerint ez azért különösen jó teljesítmény, mert a mexikói Guadalajara visszalépése miatt beugróként világrekord-sebességgel kellett dolgozni.


Forrás: http://magyarepitok.hu/mi-epul/2017/07/ujra-nyithato-valt-a-komjadi-uszoda