FÉSZ

Átadták a 4000 fős Kaposvár Arénát

A ZÁÉV és a FÉSZ munkájával megépült sportcsarnok specialitása a rongálások ellen védett, karcolásmentes lemezborítás, valamint a motorosan mozgatható mobillelátók.

A Kaposvár Aréna két év alatt készült el az Arany János utcai régi sportcsarnok melletti egykori téglagyár területén. A sportlétesítmény modern körülményeket biztosít a kosár- és a röplabdázók edzéseihez és mérkőzéseihez, valamint a különféle kulturális rendezvényekhez.

A kavics alakú, kívülről a "pusztakezes" rongálások ellen karcolásmentes lemezzel borított épület legnagyobb újdonsága a multifunkcionális kialakítás: a motorosan mozgatható mobillelátóknak köszönhetően akár a teljes, kétezer négyzetméteres küzdőtér is használható, amelyen így egyszerre több csapat is edzhet.

Számos további fejlesztés zajlik Kaposváron

A beruházás a Modern Városok Program keretén belül valósult meg, amely összesen 3800 milliárd államit támogatást biztosít 260 hazai projekthez, melyek közül 11 fejlesztés Kaposváron zajlik. Köztük szerepel többek közt a szintén

 Az új sportcsarnok építésére azért volt szükség, mert az 1983-ban emelt régi létesítmény elavult, egyre szűkösebbnek bizonyult a sport- és kulturális rendezvények megtartásához.

Az aréna építésével párhuzamosan megújult a régi sportcsarnok, a város a rekonstrukcióra mintegy egymilliárd forintot költött. Az épület új homlokzati szigetelést kapott, kicserélték a nyílászáróit, az aulája igazi közösségi térré alakult, az ingatlan körüli közlekedést járdák teszik biztonságosabbá. A fejlesztésnek köszönhetően a körcsarnoknak is nevezett épületben 1000 helyett 1300-1500 ember is tartózkodhat.

Forrás: https://magyarepitok.hu/mi-epul/2019/05/atadtak-a-negyezer-fos-kaposvar-arenat