FÉSZ

Váci Greens C épület, átadó ünnepség

2015. június.17.

Júniusban került sor a Fész Zrt által kivitelezett "C "épület átadására, mely ünnepségen cégünk, mint kivitelező is büszlén képviseltette magát.♦
 
Az irodahz Budapesten, a Váci úti üzleti negyedben található, amely egy öt önálló épületből álló irodaház komplexum második ütemeként valósult meg. Az egyes ütemek, épületek  alapjába véve hasonlóak, de alapterület formálás és a homlokzatképzés anyaga kissé eltér. A fejlesztést, első magyarországi beruházásukként a belga székhelyű Atenor Group végezte. A FÉSZ Zrt. által kivitelezett második ütem rendkívül szoros programban, 2014. nyarán indult és 2015. májusában fejeződött be.
 
A monolit vasbeton vázas épületben 3 szint mélygarázs parkoló, földszint és 6 irodaszint található, egyes szintekről panorámás tetőteraszok nyílnak. A földszinten recepció, konferenciaterem és étterem kerülnek kialakításra. Az épület minden műszaki szempontból megfelel az A+ kategóriás irodaházak minden követelményének. Az épület stílusában modern, egyszerű vonalvezetésű, mindezek mellett a legkorszerűbb, legjobb minőségű anyagok és rendszerek kerültek beépítésre. Az egyszerű és letisztult, többnyire egyterű belső irodatereket a belsőépítészek „szándékosan”, merészen megtörték belsőépítészeti elemekkel, például színes bútorozású konyhákkal, amelyek minden szinten mást stílust képviselnek.  Az egyes épületek közötti tereket igényes utcabútorokkal, burkolatokkal és zöldfelületekkel kialakított terek kötik össze. Ezáltal a Váci Greens jelenleg Budapest, és egyben Magyarország nemcsak legnagyobb volumenű, hanem legkorszerűbb irodaház beruházása.

A beruházó, már a projekt nevéből is ítélve maximálisan szem előtt tartja a fenntarthatóságot és a környezettudatosságot. Ezen szemléletben történik az épület Breeam tanúsítása is, amely végigkíséri mind a tervezést, mind pedig a kivitelezési tevékenységet. Cél az „Excellent”, vagyis tökéletes minősítés elérése.  Az épületben energiatakarékosságához nagymértékben hozzájárulnak az irodaterekben, intelligens külső napfényerő- és emberi jelenlét érzékelő rendszerbe illesztett led világítótestek, a fúrt kutas szürkevíz hasznosítás a wc-kben és 55 db 150 m mélységű geotermikus talajszonda, amely 2 db hőszivattyún keresztül mind az épület hűtésére, mind a fűtésére rásegít. Mindezen rendszereket egy integrált épületautomatikai rendszer vezérli, amely az épület normál üzemben történő használata mellett is maximálisan az energiafelhasználás minimalizálását segíti elő.

 
https://www.youtube.com/watch?v=-EC57ZaDdk8