FÉSZ

Próbaüzem előtt az uszoda

Az ütemterveknek megfelelően halad az új sportuszoda építése a Lövérekben. A létesítmény próbaüzeme várhatóan áprilisban kezdődik.

A Modern Városok Program legnagyobb vállalása, hogy felépül az új soproni sportuszoda – mondta dr. Farkas Ciprián polgármester abban a videóban, amelyben végigjárta a város legjelentősebb beruházásait. – A létesítménnyel elkészül az ország második legnagyobb sportuszodája. Ez a fejlesztés arra ösztönöz bennünket, hogy Sopront feltegyük a hazai és a nemzetközi vizessportok térképére. Miután elkészül, nemcsak a soproni vízisportot és az úszni vágyók életét fogja kiszolgálni ez az épület, hanem hisszük azt, hogy jelentős hazai és nemzetközi sportrendezvények megtartására is alkalmas lesz. Reméljük továbbá, hogy a létesítmény az edzőtábor-turizmusnak is kedvelt helyszínévé válik.

A Lövérekben az ütemtervnek megfelelően halad a WHB és a FÉSZ Zrt. konzorciumában a sportuszoda megépítése – tudta meg lapunk Khaut Andrástól, a FÉSZ Zrt. igazgatótanácsának elnökétől. – Az öltözők, vizesblokkok, a gépészeti szerelések, valamint a villanyszerelés készültségi foka meghaladja a nyolcvan százalékot. A létesítmény fűtése elindult, és a napokban megkezdődött az egyik nagymedence burkolása is. A belső munkálatokkal együtt párhuzamosan történik a külső tereprendezés.

Várhatóan áprilisban kezdődik a létesítmény próbaüzeme. Üzembe helyezik a vízforgatót, a víztisztító berendezést, de még a lifteket is. A medencék vizét pedig 27 Celsius-fokosra fűtik fel. Fontos, az uszoda főbejárata a Deákkúti úthoz kerül majd át. Az utat kicsit közelebb hozták a létesítményhez, így a 160 férőhelyes parkolót is itt alakítják ki. A parkolók nagy részének burkolása már megtörtént.

A sportuszodában az ötvenméteres mellett lesz még egy kisebb, huszonöt méteres medence is. Épül kettő tanmedence, valamint kettő kör alakú jakuzzi, szaunával és gőzkabinnal. Az edzőterem mellett büfét is kialakítanak. A szurkolók pedig a több mint ezerfős lelátón nézhetik majd a sporteseményeket.


Forrás:https://www.sopronitema.hu/hirek/varosi-hirek/probauzem-elott-az-uszoda?fbclid=IwAR3mgwYkAnuhd-OU4ToUpjso0mlaasKRqFymreKyqjNuQeE-p4u5CkSWl7s