FÉSZ

Megkezdte az új soproni uszoda építését a FÉSZ és a WHB

A városi strand területén az uszoda fejlesztése a Modern Városok Programban valósul meg a West Hungária Bau Kft. (WHB) és Fertődi Építő Zrt. (FÉSZ) kivitelezésében.Az ideiglenes strandmedence 25 méter széles és hosszú, tíz sávos, két méter mély. Egy 12 méter széles, 25 méter hosszú tanmedence is épült hozzá. Az úszókat egy 540 négyzetméter alapterületű konténeröltöző szolgálja ki. Ez a beruházás mintegy 650 millió forintba került, a célja az volt, hogy a fedett uszoda fejlesztése alatt is biztosított legyen az úszás és egyéb vízi sportok lehetősége. A munkák során a régi medencét kiemelték, és annak a helyére rakták le az új strandmedencét.

A városi strand területén az uszoda fejlesztése a Modern Városok Programban valósul meg a West Hungária Bau Kft. (WHB) és Fertődi Építő Zrt. (FÉSZ) kivitelezésében. Az alapkőletételt követően megkezdték az 1975 és 1977 között épült, elavult fedett uszoda bontását. A fejlesztés várhatóan másfél, két év múlva fejeződik be. A Lővérekben található fürdőt 1904-ben építették majd harminc évvel később korszerűsítették.

3800 milliárdnyi beruházást kapnak a települések 260 projektben. Az új fedett uszodában egy 25 méter széles és 50 méter hosszú, nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas medencét, valamint két darab 25 méter széles és 25 méter hosszú melegítő és tanmedencét alakítanak ki. Szaunát, jakuzzit és egy kondicionáló termet is kialakítanak az öltözők mellett. Az épülethez egy kétszintes előcsarnok is épül, innen érhető majd el az 1300 ülőhelyes lelátó. Az uszoda bejáratánál 160 személygépkocsinak és 5 busznak helyt biztosító parkolót alakítanak ki. Az alapkőletételt követően megkezdték az 1975 és 1977 között épült, elavult fedett uszoda bontását. A fejlesztés várhatóan másfél, két év múlva fejeződik be. A Lővérekben található fürdőt 1904-ben építették majd harminc évvel később korszerűsítették. A szombati eseményen a Modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos is részt vett. Gyopáros Alpár a Modern Városok Programról szólva elmondta, a Sopront érintő fejlesztések összege meghaladja a hatvanmilliárd forintot. 


forrás: https://magyarepitok.hu/iparagi-hirek/2019/04/elrajtolt-a-soproni-uszoda-epitkezese