FÉSZ

Jakabos Zsuzsa körbejárta a győri uszodát

2014. Október 6.
Nagyot változott a világ az új győri uszodában július közepe óta!♦

Most az ötven méteres medence csempéit ragasztják a burkolók.
"Annak nagyon örülök, hogy a medence csempéje világos színű. Ennél azonban sokkal fontosabb, hogy az összes csempét csúszásgátló felülettel látták el, így egy-egy rossz mozdulat biztosan nem okoz majd senkinek sem sérülést" - ezt már Jakabos Zsuzsanna úszótól hallottuk, akit edzője, Petrov Iván társaságában az uszoda bejárására kért fel a Kisalföld szerkesztősége.
Mint ismert, az új győri uszoda földmunkálatai tavaly augusztusban kezdődtek el, idén nyáron zárult a szerkezetépítés, most pedig már lassan, de biztosan célegyenesbe érkezik a létesítmény.
 

Valószínűleg novemberre fel tudják tölteni vízzel a nemzetközi versenyszabványoknak megfelelő 2,2 méter mély, 50x25 méteres sportmedencét.

Az épülő uszodát már most hangulatossá varázsolják a hatalmas ablakok, mely jó idő esetén mindig természetes fénnyel ajándékozzák majd meg a sportolókat, míg a falakat a faszínű csempelapok teszik barátságossá.

"Nagyon örültem neki, hogy sportszakmailag megkérdeztek, s elmondhattam a véleményemet arról, milyen egy korszerű, minden feltételnek megfelelő úszóbázis.

A nemzetközi sikerekhez, az úszó fellegvárak kialakításhoz ma már nem elégendők a medencék, jól felszerelt edzőterem, vagy a londoni olimpián is használt, professzionális időmérő rendszer alkalmazása legalább ennyire nélkülözhetetlen.

Nyilvánvalóan a költségek terén nem volt szabad átlépni egy határt, ezért ahol tudtunk, ésszerűen gazdálkodtunk a minőségi eszközök, felszerelések érdekében" - mondta a Kisalföld hírportáljának Petrov Inán.