FÉSZ

Győr, Daruk a magasban - már alapozzák az Arénát

2014. február 26.

Az alapok lassan állnak és két óriás darut is bevetnek már a szakemberek.♦

Február 26. - Daruk a magasban: már alapozzák a Győr Arénát
 

Január 20. - Elkezdték ásni a Győr Aréna alapjait

A kisalfold.hu információi szerint október végére elkészülhet az új csarnok, míg az avató mérkőzést várhatóan novemberben tartják. Ön szerint kik játsszák az első meccset? Szavazzon!

Mint arról portálunk december közepén beszámolt, a budapesti Swietelsky Magyarország Kft., a zalaegereszegi ZÁÉV Építőipari Zrt. és a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. alkotta Magvassy Konzorcium nyerte a győri aréna építésére kiírt közbeszerzési pályázatot 4,3 milliárd forintos ajánlattal.

Ennek megfelelően a munkálatok január elején elkezdődtek. Miután múlt szerdán az Audi-ETO Fradi-veréssel elbúcsúzott a Magvassy Mihály csarnoktól, másnap már a munkagépek vették át a főszerepet Kiskút ligeten.

Az új Arénát közvetlenül a Magvassy-csarnok mellett húzzák fel; a tervek szerint az év végi, decemberi női kézilabda Európa-bajnokságnak már a multifunkcionális csarnok ad majd otthont a kisalföldi megyeszékhelyen.

Ahogy felvételeinken is jól látszik, elsőként az Aréna alapjait kezdték el ásni a munkagépek. A beruházás érinti a Magvassy-csarnokhoz tartozó utakat és parkolókat is. A kisalfold.hu információi szerint október végére elkészülhet az új csarnok, míg az avató mérkőzést várhatóan novemberben tartják.

Forrás: www.kisalfold.hu/gyori_hirek/daruk_a_magasban_mar_alapozzak_a_gyor_arenat_-_video_fotok/2366057/
Videó, fotók: Cseh Róbert