FÉSZ

Győr, Aréna alapkőletétel

2014. január 30.

A győri Multifunkcionális Aréna építésére kiírt közbeszerzési pályázatot a Magvassy Konzorcium nyerte♦ 4,3 milliárd forintos ajánlattal, melynek vezetője, 40%-os részesedéssel a FÉSZ Zrt.

A Magvassy Mihály csarnok tőszomszédságában csütörtökön letették az új győri multifunkcionális sportcsarnok alapkövét.
 
Borkai Zsolt polgármester, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke - a helyi önkormányzat tájékoztatása szerint - az ünnepi eseményen  megköszönte a kormány támogatását, az állam ugyanis csaknem  ötmilliárd forintot biztosít a létesítmény megvalósítására.  

Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár azt emelte ki, hogy Győr a sportok városa, a helyi klubok nem csupán a várost, de Magyarországot is több nagy sikerrel örvendeztették meg, ezért a megyeszékhely megérdemli ezt a beruházást.
 

 "A kormányzat éppen azért támogat ilyen fejlesztéseket, mert azt  szeretnénk, hogy egészséges nemzedékek, sportos nemzet otthona  legyen Magyarország" - mondta a politikus, hangsúlyozva, hogy a  létesítmény nem csupán a versenysportról szól, felépülésével egyre  több fiatal kaphat majd kedvet a sportoláshoz.  

Simon Csaba, a Győr Projekt kft. ügyvezetője elmondta, a január  8-i területátadással a kivitelező megkezdte a munkát. Az  előkészületek után hamarosan elkezdődik a szerkezetépítés. Ez május  végére készülhet el, majd a különböző szakipari munkák következnek.  A nyár folyamán a Magvassy csarnok is megújul, és egy új  öltözőépület is épül.