FÉSZ

Friss fotók és infók az Árpád utcai parkolóház építéséről

A téli időjárás okozta 1-2 napos leállás ellenére is a tervezett ütem szerint haladnak a szerkezetépítési munkák. A kivitelezés készültségi szintje meghaladja a 30%-os mértéket - tudtuk meg a Soproni Városfejlesztési Kft.-n keresztül. A 9 db félszint eltolásos vasbeton födémlemezből elkészült 3 db. A 4. födém építéséhez szükséges vasbeton pillérek, vasbeton falak és mellvédfalak részben már elkészültek, folyamatban van a hátralevő 2 db íves fal vasszerelése, zsaluzása és betonozása. Készülnek a szinteket összekötő vasbeton rámpák. Folyamatban vannak a 4. félszint födém szerkezetének zsaluzási és vasszerelési munkái. Amennyiben az időjárási viszonyok engedik, január végén kerülhet sor a 4. födémszint betonozására. A kivitelező FÉSZ Zrt. az elkövetkező hónapokban 2-2 szint építését tervezi. így várhatóan áprilisban elkészülhetnek a parkolóház vasbetonszerkezetének építési munkái. (pillérek, falak, födémek). Az átadás pedig 2021 őszére várható.

Miért is fontos a parkolóház megépítése?

A Magyarország Kormánya által meghirdetett program keretében, önkormányzati forrásból is megvalósuló beruházás célja a parkolási gondok enyhítse. A fejlesztés a soproni polgárok érdekeit és igényeit szem előtt tartva illeszkedik a várostervezés azon koncepciójába, mely csillapított forgalmú övezetek kialakításával, új parkolóházakkal, új parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést a városban.

Ami még fontos tudnivaló, hogy mintegy 2000 négyzetméter alapterületű új épület mellett további 4000 m2 nyílt terület is megújul, így a jelentős mértékben bővülő zöldfelülettel hamarosan új közösségi térrel gazdagodik városunk.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a parkolóház épülete öt szinten, összesen 235 darab gépkocsi, 26 db motorkerékpár, illetve kerékpárok tárolására biztosít majd helyet a soproniak számára. Az épülő parkolóházban elektromos autók töltésére is lehetőség nyílik majd.


2021.01.26
Forrás: https://www.sopronmedia.hu/cikkek/friss-fotok-es-infok-az-arpad-utcai-parkolohaz-epiteserol