FÉSZ

Elérte legmagasabb pontját az Árpád utcai parkolóház

A Magyarország Kormánya által meghirdetett program keretében, önkormányzati forrásokból kiegészített beruházásnak köszönhetően jelentős mértékben bővül a parkokolóhelyek száma a belvárosban. Az új parkolóház megépítése egyszerre járul hozzá a terület megújulásához, valamint – a bővülő zöldterületek révén – a környezettudatos szempontok érvényesüléséhez. A soproni polgárok érdekeit és igényeit szem előtt tartva a projekt illeszkedik a várostervezés azon koncepciójába, mely csillapított forgalmú övezetek kialakításával, új parkolóházakkal, parkolóhelyek kialakításával segíti elő a korszerű és biztonságos közlekedést a városban. A modern, környezetéhez illeszkedő parkolóház épülete mostanra a legmagasabb pontját is elérte, így a hagyományoknak megfelelően a bokrétaünnepre is sor kerülhetett.

Dr. Farkas Ciprián polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, hogy - ahogyan 100 évvel ezelőtt -, úgy most is nagy dolgok történnek Sopronban. Az Árpád utcai parkolóház megépítése fontos lépés az itt élők számára, hiszen nagy mértékben hozzájárul a belvárosi parkolóhelyek számának bővítéséhez, valamint a terület megújításához.
Barcza Attila országgyűlési képviselő a bokrétaünnepen úgy fogalmazott, hogy 2010-ben új korszak kezdődött Magyarországon. A kormányzati támogatásoknak, az önkormányzat munkájának és a soproni emberek szorgalmának köszönhetően példátlan a fejlődés napjainkban, amelyre mindannyian büszkék lehetünk. A városvezetéssel közösen azon dolgozunk, hogy ez a fejlődés a jövőben is töretlen maradjon – hangsúlyozta az országgyűlési képviselő.

Az Árpád utcai parkolóház munkálatai továbbra is a tervek szerint, jó ütemben haladnak, így idén ősszel birtokba vehetik a soproniak. Khaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatósági elnöke elmondta: már a homlokzatburkolatot rakják, ezt a speciális kerámiaelemet, ami még egy időigényes munka, ez legalább másfél hónapig el fog tartani. Már a parkolószinteken a műgyantázást, illetve a parkolóhelyek felfestését végezik. Természetesen a legvégén még a vizesblokkok burkolás, berendezése hátravan. Telepíteni fogják az elektromos töltőberendezéseket, és a zöldtető elkészítése is folyik már. Gyakorlatilag őszre már más egyéb komoly feladat nem várható, ami csúszást okozhatna a kivitelezésben.

A parkolóház épülete öt szinten, összesen 235 darab gépkocsi, 26 darab motorkerékpár, illetve kerékpárok tárolására biztosít helyet. A parkolóházban elektromos autók számára alkalmas gyorstöltők is elhelyezésre kerülnek. A földszinten 5 darab akadálymentes parkoló, az épület üzemeltetését és kiszolgálását biztosító helyiségek. A mintegy 2000 négyzetméter alapterületű új épület mellett további 4000 négyzetméternyi nyílt terület is megújul, így a jelentős mértékben bővülő zöldfelülettel hamarosan új közösségi térrel gazdagodik városunk.

Az eseményen jelen voltak a kivitelezők képviselői mellett dr. Simon István és Csiszár Szabolcs alpolgármesterek és több önkormányzati képviselő is.


Forrás: https://www.sopronmedia.hu/cikkek/elerte-legmagasabb-pontjat-az-arpad-utcai-parkolohaz-epulete