FÉSZ

Bokrétaünnep az Arénában - Győr

2014. Június 24.

Jelképesen, a Bokrétaünnepnek megfelelően, színes szalagokat kötöttek egy facsemetére, a jelen és a jövő sportolói és kulturális személyei, melyet majd az aréna kertjében ültetnek el.♦

Többek között Nagy Balács, Görbicz Anita Thomas Faustmann és Borkai Zsolt is szalaggal díszítette a fát. 

Simon Csaba, a Győr Projekt Kft. ügyvezető igazgatója mondott pár szót a csarnok építésének körülményeiről és annak haladási üteméről. A Fresco Bello Zászlóforgató és Zászlódobáló csoport rövid műsora zárta a bokrétaünnepet.

Korábban - Borkai Zsolt polgármester az eseményen kiemelte: a januárban kezdődött, a kormányzat által ötmilliárd forinttal támogatott munkák eredményeként olyan sportcsarnok épül, amely decemberben már a női kézilabda Európa-bajnokság otthona, "ötcsillagos helyszíne" lesz. 

Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezetésének elnöke a névadó szponzori szándékszerződés aláírása előtt arról beszélt, öröm és megtiszteltetés a számukra, hogy a sportaréna a városban két évtizede letelepedett társaság nevét viselheti. Hozzátette, ez idő alatt Győr igazi hazájukká vált.

Az új létesítmény nem csak a sport, de koncertek, kulturális rendezvények, kiállítások, vásárok és a társadalmi élet egyéb eseményeinek új győri otthona is lehet.