FÉSZ

Bejártuk az épülő Múzeumnegyed helyszíneit

A soproni Múzeumnegyed projekt során megvalósul a múzeumként működő Fabricius-ház, Storno-ház és az egykor lakóházként funkcionáló Tábornok-ház összekapcsolása, mellyel egy múzeumi egység alakul ki. A csütörtöki sajtóbejáráson a Múzeumnegyed projektvezetője kiemelte: a három épületből a belső terek faláttörésekkel történő összekapcsolásával, átjárók kialakításával egyetlen épületkomplexum válik majd.

Kőmíves János hozzátette: a fejlesztés tartalmazza a Tábornok-ház átalakítását, felújítását, udvarlefedését; a Fabricius-ház utcai és udvari oldalszárnyának felújítását, továbbá az épületek és a Storno-ház mögötti függőkert felújítását. Az újonnan kialakított központi fogadótér a Tábornok-ház fedett belső udvara lesz.

Dr. Farkas Ciprián kiemelte, hogy az elmúlt időszakban tér és utcaburkolatok felújítására is sor került, emellett 25 belvárosi homlokzat épülete is megújult. A Fabricius-ház, a Storno-ház és a Tábornok-ház összekapcsolásával egy olyan épületkomplexum jön létre, ahol a soproniak és az idelátogató turisták is megtekinthetik kulturális kincseinket.

Sopron polgármestere hangsúlyozta: a Modern Városok Program keretében nemrégiben megújult a Lenck-villa és a Szent-Mihály templom. Az új Múzeumnegyed Sopron egyik legfontosabb kulturális központja és turisztikai célpontja lesz, mely szintén a Modern Városok Programnak köszönhetően valósul meg. A kivitelező birtokba vette az épületkomplexumot. A munkálatok jó ütemben haladnak, a tervek szerint a Múzeumnegyed jövő nyáron nyitja meg kapuit a látogatók előtt. 


Forrás:
https://www.sopronmedia.hu/cikkek/bejartuk-az-epulo-muzeumnegyed-helyszineit?fbclid=IwAR3_dU5cooLGvT25oCIwD0nh7f6XJnC9GlV05ODHLDzLTMJQQzxIvdaAA6c