FÉSZ

Agora-MSH Sajtóbejárás

2015. július 06.

Augusztusban adják majd ténylegesen a Sportházat, juniusban előzetes sajtóbejáráson keresztül értesülhettek az aktuális állapotáról.♦

Nagyobb, modernebb és már most tisztább, legalábbis ilyen érzése van a szombathelyinek, aki belép az Agora Művelődési és Sportház régi/új kapuján. Az ablakokkal szegélyezett aula jóval világosabb, mint korábban, a lépcső, mint valami retrókellék maradt, de összességében sok újdonság jellemzi az Agora MSH-t. Khaut András, a FÉSZ Zrt. igazgatósági tagja el is mondta, a célok között szerepelt az is, hogy a régi és az új kontrasztba kerüljön egymással. Állítja, itt tapintani lehet a múltat, sikerült létrehozni a múlt és jelen építészeti találkozását. Hozzátette, nem volt egyszerű az átalakítása, több mint hatvan éve tették le a Sportház alapkövét és utána majd három évig építették is.

A kulturális élet egyik meghatározó tere a Sportház, Puskás Tivadar polgármester úgy fogalmazott, olyan hely lett, ami kellemes a szemünknek és hasznos a szívünknek. Való igaz, sok-sok rendezvény kötődik a nagy múltú épülethez, amire rendesen ráfért a ráncfelvarrás.
Még javítások, bizonyos épületrészek pótlásai vannak hátra és persze a benépesítése. Az új helyiségekben helyet kapnak különböző programok: idegen nyelvi foglalkozások, családi és ifjúsági foglalkozások, valamint a Gyermekek Háza több rendezvénye.
A befogadóképessége változatlan maradt, a nagyteremben a székek még nincsenek beszerelve és az összecsukható mobillelátót sem láttuk most. A padlizsánszínű tetőrész oldalát dizájnos faszínű, kivilágított négyzetek teszik jelenkorúvá.


Forrás: http://www.frisss.hu/hirek/nem-estunk-hanyatt-de-azert-meg-kell-hagyni-szep-lesz-az-uj-sporthaz