FÉSZ

A Városliget mellett épít központi telephelyet a KEF

2016. június
Felújított és újonnan épített épületeket kap egy bezárt kórház területén a Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság.♦ A 3,7 milliárdos beruházásban száz négyzetméternyi napkollektor és tetőkert létesül, környezettudatos építőanyagokat alkalmaznak.

A minisztériumok és háttérintézményeik ellátását, valamint a központosított közbeszerzéseket intéző KEF a 8 évvel ezelőtt bezárt Szabolcs utcai kórház területén építheti meg irányító és logisztikai központját. Ehhez a kormány tavaly júliusi határozata szerint a 2014-es költségvetési maradványból 3,7 milliárd forintot kapott.

A kórház bezárása óta az ingatlan állaga folyamatosan romlik, források hiányában a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. csupán az őrzést és a veszélyelhárítást tudta finanszírozni. A sokáig elhagyatott terület rehabilitációja városképi szempontból is előnyös.

A KEF Szabolcs utcai beruházása keretében

  • felújítják és átalakítják az 1908-ban épült volt nőgyógyászati tömböt (alagsor, földszint, plusz három emelet),
  • építenek egy új, részben iroda (hat szint), részben raktár (két szint) funkciójú épületet,
  • a volt nőgyógyászati rendelő és az új irodaépület tetején tetőkertet alakítanak ki,
  • száz négyzetméternyi napkollektort telepítenek, kiemelt szerepet kap a környezettudatos építőanyagok használata,
  • a létrejövő telephely akadálymentes lesz.

A KEF jelenleg saját vagyonkezelésű központi irodaingatlannal és raktárbázissal nem rendelkezik, a szolgáltatásait szétaprózva, öt telephelyről kell gyorsan és költséghatékonyan biztosítania.

A központ megvalósítására kétszakaszos, meghívásos közbeszerzést írt ki december végén a KEF. A 2016. február eleji jelentkezési határidőt végül május 18-ra tolták. A jelentkezők közül legfeljebb öt alkalmasnak talált pályázónak küldenek ajánlattételi felhívást július 18-ig. A nyertesnek 18 hónap alatt kell megvalósítania a beruházást.

Forrás: http://magyarepitok.hu/varosliget-mellett-epit-kozponti-telephelyet-kef