FÉSZ

A Semmelweis Egyetem féltucatnyi klinikája újul meg

A Külső Klinikai Tömb 1. számú Sebészeti Klinika felújítása és átalakítása több mint 586 millió forintból készül majd el az Üllői utca 78. sz. alatt. A munkákat az épület öt szintjén (alagsor, földszint, I., II. és III. emelet), 12 különálló területen fogják végezni. A fejlesztés magába foglal többek közt bontási, festési munkálatokat, padló és oldal burkolását, erősáramú kábelezés és informatikai rendszer kiépítését, orvosi gázok nyomvonalának átalakítását.
A Semmelweis Egyetem Szent Rókus Kórház 1. számú Telephelyén a Gyulai Pál u. 2. szám alatt több mint 476 millió forintból végeznek helyreállítási munkálatokat. A rekonstrukció az épület két elkülönült részét (I. és II. épület magasföldszint) érinti a pszichiátriai osztályon 1226 m2 hasznos alapterületen. A fejlesztés részeként külső és belső nyílászáró cseréjét, festést, mázolást és a padlóburkolat felújítását is elvégzik.


Jelentős korszerűsítéseket végeznek a Külső Klinikai Tömbön

A Korányi Sándor u. 2. szám alatt található Külső Klinikai Tömb 1. számú Belgyógyászati Klinika felújítása és átalakítása is megvalósul több mint 428 millió forintból.
A fejlesztés részeként új fürdőket alakítanak ki, felújítják és átépítik a kórtermeket, valamint megvalósul a nyílászárók és burkolatok cseréje is.
Ezen kívül korszerűsítik a gépészetet, kiépítik a légkondicionálást, átalakítják az épületautomatikai és nővérhívó rendszert, és új ágysávokat hoznak létre orvosi gázzal (oxigén és sűrített levegő) és nővérhívóval.
Ugyancsak ezen a helyszínen, a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Épületén 85 millió forintos fejlesztést végeznek. Ennek keretében az intézmény földszintjén, III., IV. és V. emeletén közel 2500 négyzetméteren az alábbi munkálatok kerülnek sorra:
  • mennyezet festése,
  • gumi padlóburkolat felújítása,
  • belső árnyékoló felszerelése,
  • informatikai rendszer kábelezése,
  • gipszkarton válaszfal és álmennyezet bontása.


Az Onkológiai Klinika is felújítást kap

A SE Belső Klinikai Tömb Gazdasági Igazgatási Épület felújítása és átalakítása az Üllői út 26. sz. alatt az épület három szintjén (földszint, I. és II. emelet), két elkülönülő funkciójú területtel (közforgalmú és intézeti gyógyszertár, valamint orvosi szobák) készül majd el. A több mint 233 millió forint értékű fejlesztés részeként többek közt elvégzik az akadálymentesítés, festési, burkolási és bontási munkákalatokat végeznek, PVC és műgyanta padlót építenek, kiépítik az erősáramú kábelezést és csatlakozókat.
A SE Onkológiai Klinikájának négy szintjén (szerelőszint, IV., V. és VI. emelet) végzik el az alábbi munkálatokat közel 178 millió forintból: vízszigetelés, álmennyezet építése, ajtók bontása és beépítése, hideg és meleg burkolatok, informatikai rendszer kábelezése és orvosi gázok nyomvonalának átalakítása.

Forrás:https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/01/a-semmelweis-egyetem-feltucatnyi-epuletet-ujitjak-fel