FÉSZ

Sopron, Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Ált. Isk. és Óvoda

A Győri Egyházmegye megbízásából a FÉSZ Zrt. végzi Sopronban a Szent Margit utca 12. házszám alatt a Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola tagóvoda új épületének építési munkáit.

A kivitelezés során, a telken található régi korszerűtlen óvoda épülete elbontásra kerül és egy teljesen új, a mai kor követelményeit kielégítő 4 szintes óvoda kerül kialakításra. Az új épület pinceszintjén a kiszolgáló létesítmények, a földszinten 2 db csoportszoba, hozzájuk tartozó külön vizesblokkokkal, I. emeleten 1 db csoportszoba és tornaterem, míg a II. emeleten nevelőtestületi irodák kerülnek kialakításra, összesen 560m2 hasznos alapterülettel.

Az új óvodaépület nagy üvegfelületeivel, gyerekléptékekhez való igazodásával és teraszról induló csúszdájával, már-már a játszóudvar részévé teszi az épületet. A városrészt meghatározza a dús növényzet között megbúvó épületek látványa, ezért a projekt folyamán kiemelten fontos a tájépítészeti tervek szerinti megtartandó fák megvédése, hogy az óvodaépület illeszkedjen a környezetéhez. A játszóudvar is felújításra kerül új burkolatok és játékok elhelyezésével és növények ültetésével.
 
Alapadatok:
Telek területe: 1396 m2
Beépített alapterület: 216,6 m2
Beépítési százalék térszín felett: 15,15%
Beépített alapterület térszín alatt: 198 m2
Épület hasznos alapterülete: 560 m2
Zöldfelületi mutató: 65,8%