FÉSZ

Budapest, Béres József Általános Iskola Energetikai Korszerűsítése

Épületfelújítás és bővítés, Generálkivitelezés


Az építési helyszín rövid ismertetése:
 
Az intézmény a Duna közelében III. kerületi Pünkösdfürdő utca, Királyok úja, Sinkovits Imre utca, Napfény utcák által behatárolt ingatlanon, a telek északi felén található, környezetét családi házas és üdülő területek határolják. Nagyobb részt. erdős zöldfelület, játszótér, sportpályák találhatók a telken, illetve még néhány kiszolgáló épület is elhelyezkedik. (gondnoklakás)

A meglévő épület leírása:

Az Kiserdei Általános Iskola az 1980-as évek elején épült teherhordó szendvics-paneles technológiával, szabadon álló beépítési módban földszintes kialakításban.
Az összetett alaprajzú, földszintes iskolaépület egy főépületből és egy nyaktaggal összekötött hátsó épülettömbből áll. Az iskola főbejárata a főépület közepén helyezkedik el az egész épület szimmetria tengelyében. A hátsó épületszárnyban található a konyha és egyéb kiszolgáló egységek.
A tornaterem a főépülettől kb 40 m távolságban önállóan helyezkedik el.
A tornaterem ERDÉRT típusú, favázas rendszerben épült könnyűszerkezetes épület.
Az iskola állapota átlagosnak mondható, rendszeres karbantartások történtek ugyan, de átfogó felújításon még nem esett át az épület. Ennek energetikai felújítására vállalkozik a Fész Zrt., ami teljes nyílászárócserét, illetve homlokzat- és tetőszigetelést jelent.
A kész munka szeptemberben kerül átadásra, hogy az óbudai gyermekek megújult iskolaépületben és tornateremben kezdhessék az új tanévet.   

Hasonló referencia munkáink

NYME - Győr, Apácai Kar

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Sopron, Tóth Antal Általános Iskola EGYMI

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Győr, Famulus Hotel

Új építés, Generálkivitelezés

NYME -Sopron, Kutató Laboratórium (NÍVÓ)

Új építés, Generálkivitelezés