FÉSZ

INKUBÁTORHÁZ LÉTREHOZÁSA AZ INNOVÁCIÓS ÉS TECHNOLÓGIAI CENTRUM TERÜLETÉN

A kivitelezési munkákkal két soproni székhelyű építőipari vállalat, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt és a STETTIN-HUNGARIA Magas- és Mélyépítőipari Kft került megbízásra. Jelezték, hogy bizonyos szakfeladatokat alvállalkozók bevonásával fognak megvalósítani. 

A soproni vállalkozások segítése és a helyi gazdaságfejlesztés érdekében egy új inkubátorház épül a magyar kormány támogatásával az M85 gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópontja közelében.
Fontos cél Sopronban is a gazdaság erősítése és a helyi vállalkozások előrelépése. Az M85 gyorsforgalmi út megépítése új távlatokat nyit városunk és térségünk életében, így az ebben rejlő lehetőségek kiaknázása miatt is szükség mutatkozott egy új, korszerű inkubátorház kialakítására a helyi KKV-szektor és a befektetők részéről.
A fejlesztés Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Sopron Holding Zrt. együttműködésében valósul meg Magyarország Kormánya támogatásával. Az új inkubátorház 2500 négyzetméteren, az M85 gyorsforgalmi út Sopron-kelet csomópontja közelében valósul meg mintegy 2,6 milliárd forintból.
A jövőben iroda- és műhelyszárnnyal is rendelkező inkubátorház a bérelhető egységeken kívül tartalmazza majd az Ipari Park központi menedzsmentjének szükséges helyiségcsoportjait és a közösségi tereket (tárgyaló, előadóterem) is, így az valóban minden igényt kielégít majd, amire egy vállalkozásnak szüksége lehet. Az építési telken 90 db parkoló kerül kialakításra, belső közlekedő utakkal, burkolt felületekkel. A telken 27 db kerékpár elhelyezése is biztosított lesz.

forrás: 
Alapkőletétel: új inkubátorház épül a gazdaságfejlesztés érdekében Sopronban – Cyberpress 
https://cyberpress.hu/kivalasztottak-a-soproni-inkubatorhaz-kivitelezojet/