FÉSZ

Budapest, Váci Greens Irodaház

Generálkivitelezés

A kivitelezés időtartama: 2014. október - 2015. június

A Drews City Tower Ingatlanhasznosító Kft beruházásában a Budapest XIII kerületében a Madarász Viktor u, Fiastyúk u és a Bence u által határolt területen  megvalósuló Váci Greens  irodaépület földszinti kereskedelmi és kiszolgáló egységekkel projekt "C" épület vb szerkezetépítést követő - Shell and Core és Fit Out - munkák kivitelezését a FÉSZ Zrt nyerte el.
Az épület bruttó beépített szintterülete 45.765,- m2, 3 szint mélygarázs - 302 gépkocsi befogadására alkalmas - , földszint, 6 emelet, tetőszint.

Az épület bérlője 100%-ban a világ vezető egészségügyi berendezéseket gyártó és fejlesztő cége. Az emeleti területeken A kategóriás, legmagasabb igényszintű irodaterek, a földszinten pedig étterem és egy 2000 m2-es egészségügyi berendezéseket tesztelő laboratórium épült.

A tetőszintre telepített kültéri gépek, így a diesel aggregát is, mely a kiemelt fogyasztók tartalék energia ellátását biztosítja akusztikai zajvédő fallal lesznek körülhatárolva, ezzel csökkentve a környezet zajterhelését. Az épületben két függőleges közlekedő mag került kialakításra, ezekben egyenként 4 db 1000 kg teherbírású lifttel, melyek a -3 és a +6 szintek között biztosítja az épület különböző területeinek megközelítését. Az irodaépületben távfűtés kerül kialakításra, melyet zártrendszerű talajszondás rendszer egészít ki. Az energia átalakítása a belső terek kondicionálására hőszivattyús egységekkel történik. A WC berendezések öblítésére és a zöldfelületek öntözésére úgynevezett szürkevíz tartályban összegyűjtött csapadék víz kerül felhasználásra, ezzel csökkentve a vezetékes vízfogyasztást.

Az épület – 1 szintjén került elhelyezésre a középfeszültségű 10kV-os kapcsoló állomás a transzformátorokkal. A 0,4Kv-os főelosztó berendezés PLC automatikával vezérelt , integrálva a ház épületfelügyeleti rendszerébe.

A biztonsági és vészvilágító rendszer központi akkumulátoros rendszerről üzemel a legmodernebb technikai eszközökkel. A biztonságos üzemeltetését mind gépészeti és villamos vonatkozásban épületfelügyeleti rendszer vezérli és működteti.