FÉSZ

Sopron, Árpád utcai parkolóház

Sokak által várt beruházást adtak át Sopronban: elkészült a római kori falak miatt áttervezett, mintegy 1882 négyzetméter alapterületű parkolóház, amely 235 autó számára biztosít helyet a belvárosban, ezáltal megoldást nyújtva városban kialakuló parkolási gondokra.
Lapunk korábban számolt be róla, hogy az Árpád utca és az Ikva patak által bezárt háromszögben egy szabálytalan ellipszoid alakú, ötszintes parkolóházat, továbbá szabadtéri parkolókat hoznak létre. A monolit vasbeton szerkezetű épület fél szint eltolással, a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. kivitelezésében valósult meg nettó 3 milliárd forintos kormányzati támogatásból – derül ki a polgármesteri hivatal közleményéből.
Részben zöldtetős kialakítást kapott a parkolóház.
Barcza Attila, országgyűlési képviselő azt emelte ki, hogy az Árpád utcai parkolóház fontos mérföldkő a belváros parkolási gondjainak enyhítésében.
Az új létesítmény a környék rendezettségét is javítja, a több parkolóhely pedig a helyi vállalkozásoknak is segítséget jelent - mondta.
A képviselő úgy fogalmazott, a 2010-ben megkezdett új korszak eredményeképpen a város olyan fejlődési pályára állt, amelyre az elmúlt száz esztendőben nem volt példa. A most átadott, részben zöldtetős parkolóházban 235 gépkocsi, 26 motorkerékpár és 10 kerékpár számára van hely, az épület közvetlen környezetében további 36 felszíni parkolót, valamint új közlekedő- és zöldfelületeket is kialakítottak.


forrás: Átadták Sopron régóta várt ötszintes parkolóházát | Magyar Építők (magyarepitok.hu)

Hasonló referencia munkáink

Sopron, Autóbusz pályaudvar

Épületbővítés, Generálkivitelezés

Sopron, Hírközlési Felügyelet

Épületfelújítás, Generálkivitelezés