FÉSZ

Celldömölk, Kemenes Vulkánpark

Új építés, Generálkivitelezés

A kivitelezés időtartama: 2011. július - 2012. június


A Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt építi Celldömölkön a vulkánházat, amelyben interaktív kiállítás kap helyet♦, mellette kőparkot alakítanak ki, a Ság-hegyen pedig egy tanösvény segítségével ismerhetik meg a vulkánok működését a látogatók.

Az építmény a Kemenes Vulkánpark látogatóközpontjaként a park központi épületének szerepét látja el. Egyszerre fogadóépület, kiállítóépület, és adminisztratív központ is. Jellemzően két épületrészből áll. Az egyik a magasra kiemelkedő P+F+4 szintes kiállítótorony, melyben az előcsarnok, az oktatóterem és további 6 kiállítóterem található. A másik a kiszolgáló funkciókat (irodák, öltözők, kapcsolótér, WC-k) magába foglaló terepszint alatti egyszintes épület. Az épület teljes egészében vasbeton tartószerkezetű. Az energiaellátását (hűtés-fűtés) alternatív forrásokból nyeri egy levegő hőszivattyú segítségével.
  • kiemelkedő szerkezetépítési teljesítmény (bonyolult vb szerkezet, összetett formákkal, látszó felületű végeredménnyel)
  • nagyon rövid idő alatt végzett megvalósítás
  • bonyolult, összetett gépészeti rendszer (hőszivattyúk, előtemperáló rendszerek, szellőztetőrendszerek, felületfűtések (álmennyezet, mennyezet, padló))
  • látszóbeton - corten acél homlokzat

Sághegyi Vulkánkaland >> (pdf)

További információk: www.kemenesvulkanpark.hu | regi.epiteszforum.hu/node/12225
 


 

Hasonló referencia munkáink

Tárnok, Önkormányzati épületek

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Győr, Hajléktalanokat ellátó krízisközpont

Épületfelújítás, Generálkivitelezés

Celldömölk, Kemenes Vulkánpark

Új építés, Generálkivitelezés (ELISMERŐ OKLEVÉL)