FÉSZ

Budapest, Semmelweis Egyetem felújítási és átalakítási munkái

A Semmelweis Egyetem több épületén kezdődhetnek meg felújítási és átalakítási munkálatok a Fertődi Építő és Szolgáltató Zrt. kivitelezésében.

 • Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Épület felújítása, átalakítása
 • Onkológiai Klinika felújítása, átalakítása
 • Belső Klinikai Tömb Gazdasági Igazgatási Épület felújítása, átalakítása
 • Külső Klinikai Tömb 1.számú Belgyógyászati Klinika felújítása, átalakítása
 • Külső Klinikai Tömb 1.számú Sebészeti Klinika felújítása, átalakítása
 • Szent Rókus Kórház 1. számú Telephelyének részleges felújítása, átalakítása

A Külső Klinikai Tömb 1. számú Sebészeti Klinika felújítására és átalakítására az Üllői utca 78. sz. alatt kerül sor. 

A munkákat az épület öt szintjén (alagsor, földszint, I., II. és III. emelet), 12 különálló területen fogják végezni.
A fejlesztés magába foglal többek közt bontási, festési munkálatokat, padló és oldal burkolását, erősáramú kábelezés és informatikai rendszer kiépítését, orvosi gázok nyomvonalának átalakítását.

A Semmelweis Egyetem Szent Rókus Kórház 1. számú Telephelyén a Gyulai Pál u. 2. szám alatt helyreállítási munkálatokat végeznek.
A rekonstrukció az épület két elkülönült részét (I. és II. épület magasföldszint) érinti a pszichiátriai osztályon 1226 m2 hasznos alapterületen. A fejlesztés részeként külső és belső nyílászáró cseréjét, festést, mázolást és a padlóburkolat felújítását is elvégzik.

Jelentős korszerűsítést végeznek majd a Külső Klinikai Tömbön is. A Korányi Sándor u. 2. szám alatt található Külső Klinikai Tömb 1. számú Belgyógyászati Klinika felújítása és átalakítása is megvalósul. A fejlesztés részeként új fürdőket alakítanak ki, felújítják és átépítik a kórtermeket, valamint megvalósul a nyílászárók és burkolatok cseréje is.
Ezen kívül korszerűsítik a gépészetet, kiépítik a légkondicionálást, átalakítják az épületautomatikai és nővérhívó rendszert, és új ágysávokat hoznak létre orvosi gázzal (oxigén és sűrített levegő) és nővérhívóval.

Ugyancsak ezen a helyszínen, a Külső Klinikai Tömb Központi Betegellátó Épületén is fejlesztést végeznek. Ennek keretében az intézmény földszintjén, III., IV. és V. emeletén közel 2500 négyzetméteren az alábbi munkálatok kerülnek sorra:

 • mennyezet festése,
 • gumi padlóburkolat felújítása,
 • belső árnyékoló felszerelése,
 • informatikai rendszer kábelezése,
 • gipszkarton válaszfal és álmennyezet bontása.

 A SE Belső Klinikai Tömb Gazdasági Igazgatási Épület felújítása és átalakítása az Üllői út 26. sz. alatt az épület három szintjén (földszint, I. és II. emelet), két elkülönülő funkciójú területtel (közforgalmú és intézeti gyógyszertár, valamint orvosi szobák) készül majd el.
A fejlesztés részeként részeként többek közt elvégzik az akadálymentesítés, festési, burkolási és bontási munkákalatokat végeznek, PVC és műgyanta padlót építenek, kiépítik az erősáramú kábelezést és csatlakozókat.

Az Onkológia is felújítást kap. A SE Onkológiai Klinikájának négy szintjén (szerelőszint, IV., V. és VI. emelet) az alábbi munkálatokat végzik majd el: vízszigetelés, álmennyezet építése, ajtók bontása és beépítése, hideg és meleg burkolatok, informatikai rendszer kábelezése és orvosi gázok nyomvonalának átalakítása.

forrás:https://magyarepitok.hu/mi-epul/2020/01/a-semmelweis-egyetem-feltucatnyi-epuletet-ujitjak-fel